Par-tjek+

Par-tjek+ består af to samtaler med en terapeut i kommunen á 1,5 times varighed. Samtalerne tager udgangspunkt i de styrker og udfordringer, som er er kommet frem i jeres seneste Par-tjek rapport.

Desuden får I hjælp til at håndtere jeres mest gennemgående og belastende konfliktmønster og konkret hjælp til vejen videre.

Par-tjek+ er et utroligt nyttigt og populært koncept, som mange par er glade for. Mange sætter særligt pris på, at der er et stort fokus på ressourcer og på at fremme en taknemlig tilgang til hinanden.

Alle parterapeuter der tilbyder Par-tjek+ er erfarne terapeuter. De har taget en Par-tjek+ -uddannelse hos Center for Familieudvikling samt en efteruddannelse i den internationalt anerkendte metode Integrativ Behavioral Couple Therapy (IBCT).

Terapeuterne modtager løbende supervision af Center for Familieudvikling for at højne kvaliteten og jeres udbytte.

Læs mere om Par-tjek+

I 2013-2016 gennemførte Aarhus Universitet og Center for Familieudvikling et forsøg, der afprøvede effekten af Par-tjek+. Målgruppen for forsøget var par med børn under 18 år, og forældrene rapporterede om alt fra “få” til “svære” vanskeligheder i deres forhold.

 

233 par blev rekrutteret i Aarhus og København. Parrene blev ved lodtrækning fordelt til enten at modtage et årligt Par-tjek eller stå på venteliste.

 

Resultaterne viste en signifikant positiv effekt på tilfredshed med forholdet, intimitet og opmærksomhed når Par-tjek+-gruppen blev sammenlignet med kontrolgruppen. Resultaterne er blevet offentliggjort i det amerikanske videnskabelige tidsskrift Journal of Consulting and Clinical Psychology.

 

Par-tjek+ er udviklet af Center for Familieudvikling og forskere fra Aarhus Universitet efter inspiration fra det forebyggende koncept The Marriage Checkup, der er udarbejdet af psykolog og professor James Cordova fra Clark University.

Vi har fået åbnet op for at kunne snakke om nogle emner, som vi tidligere har haft svært ved at tale om – hvilket har ført til øget fortrolighed og mere intimitet.

Vi er blevet meget bedre til at kommunikere, vi har fået et fælles sprog og begreber til at tale om vores problemer. Vi har fået sat fokus på nogle problemområder, som vi skal tage mere fat i, og som det virker nemmere at tage fat på nu.

LÆS FØRST

Hvis I vælger Par-tjek+

  • Ønsker I at tage imod Par-tjek+ i jeres kommune, skal I begge logge ind på jeres profilside og accepterer tilbuddet. 
  • Når I har accepteret tilbuddet, kontakter vi jer og introducerer jer til forløbet. 
  • En terapeut fra kommunen vil kontakte jer for at aftale mødetidspunkt. 
  • Efter forløbet vil I modtage et nyt link til at udfylde et Par-tjek, så I kan se, om forløbet har været i stand til at hjælpe jer.

Parfokus er tilgængeligt og gratis for dig, der bor i Ikast-Brande, Syddjurs, Mariagerfjord eller Gentofte Kommune

De fire parforholds-eksperter

GRATIS INSPIRATION

til dit parforhold

Få vores bedste viden og inspiration til, hvad der giver et velfungerende parforhold.

Modtag hver femte dag en spændende mail fra Parguiden. Du kan altid afmelde dig med et enkelt klik. 

Form - Pop-up for Parguiden