Indsatsen er kommet godt fra start

Mattias Stølen Due

Juni 2023
Af Mattias Stølen Due – Direktør for Center for Familieudvikling

Jeg vil gerne sige en stor tak for, at I som samarbejdskommune har valgt at engagere jer i visionen om at styrke familiers trivsel. Det er en stor glæde, at vi sammen kan fremme børns trivsel og tryghed via et forebyggende arbejde med forældres parrelation.

Jeg er personligt glad for, at indsatsen er kommet godt fra start i alle fire samarbejdskommuner, og at forældrepar aktivt tilvælger tilbud på de forskellige trin i indsatsen. Det gælder lige fra podcasten med knapt 8.500 afspilninger til den mere intensive hjælp i form af f.eks. parterapi, som aktuelt gives til 16 par samlet set. Dette alene siden lanceringen for tre måneder siden.

Derudover har vi været så heldige at opleve en stor interesse fra medierne, herunder forskellige trykte medier og radioprogrammer, men naturligvis også Aftenshowet, hvor vi fik over tyve minutters taletid. Det er i min optik en påmindelse om, at vi har gang i noget, der har en bred folkelig interesse.

Ambitionen er at fortsætte samarbejdet mere jeres kommune mange år fremover, men også at nå ud til langt flere danske kommuner og ultimativt set at udbrede denne indsats til udlandet. Her kan vi hjælpe hinanden med fortsat at sætte Vores Parforhold på dagsordenen som en konkret strategi til at styrke familiers trivsel – f.eks. ved at fastholde det som en kommunalpolitisk prioritet, opsøge medierne og formidle dette tilbud til par og familier via kommunens tilgængelige kanaler.

Det er utroligt opmuntrende for mig at opleve jeres store engagement og faglige dygtighed. Det mærkede jeg på vores ’kick off’ i februar, og det kommer også til udtryk, når jeg med jævne mellemrum deltager på styregruppemøder. Her hører jeg mange relevante indspark og kloge perspektiver på, hvordan vi kan forbedre indsatsen. Bliv endelig ved med det.

Mange tak fordi I ønsker at være en del af denne vision.

Med venlig hilsen
Mattias


Læs også

De fire parforholds-eksperter

GRATIS INSPIRATION

til dit parforhold

Få vores bedste viden og inspiration til, hvad der giver et velfungerende parforhold.

Modtag hver femte dag en spændende mail fra Parguiden. Du kan altid afmelde dig med et enkelt klik. 

Form - Pop-up for Parguiden