To nye kommuner –
og flere på vej

Af Ellen Nybo, kommunikationsmedarbejder Vores Parforhold

Vores Parforhold har vokseværk, og på Center for Familieudvikling og Aarhus Universitet glæder vi os over, at to nye kommuner foreløbigt har sagt ja-tak til at blive en del af indsatsen. Håbet er at udbrede indsatsen til samtlige kommuner i Danmark.

To nye nåle skal sættes i landkortet over Vores Parforhold. Godt et år efter indsatsen blev lanceret har en stor jysk kommune og en sjællandsk kommune påbegyndt arbejdet med at slutte sig til kredsen af kommuner, der tilbyder Vores Parforhold.

For direktør i Center for Familieudvikling, Mattias Stølen Due, er det blandt andet det gode samarbejde med de fire eksisterende kommuner, der har ført til en indledende dialog med endnu flere kommuner:

”I skal have en stor tak for jeres engagement og dygtighed. Vi sætter meget stor pris på samarbejdet – både organisatorisk og menneskeligt. Samarbejdet med jer giver os en oplevelse af, at vi – med DBUs slogan – ”er en del af noget større”. Vi har derfor indledt dialog med over 10 nye kommuner, og ambitionen er at udbrede indsatsen til samtlige kommuner i løbet af de kommende år. Intet mindre. Alle børn har nemlig brug for forældre, der tager ansvar for trygheden og trivslen i familien. Ja, det synes vi, børnene fortjener,” siger Mattias Stølen Due.


Flere par end ventet
De gode nyheder kommer ovenpå en lovende midtvejsanalyse foretaget af Aarhus Universitet, der som bekendt løbende laver forskning baseret på data fra Vores Parforhold.

Leder af enheden for par- og familieforskning på Aarhus Universitet, Tea Trillingsgaard, er først og fremmest glad for de mange par, som har været forbi voresparforhold.dk og taget et Par-tjek:

”Mere end 500 forældrepar har taget et Par-tjek i løbet af det første år, og det er flere, end vi havde forventet. De øvrige digitale tilbud er også efterspurgte, og vi tilbyder 11 ud af 12 forældrepar et digitalt eller lettilgængeligt tilbud før den kommunale indsats,” siger Tea Trillingsgaard.

 

Forbedret trivsel i parforholdet
For både igangværende og kommende kommuner indikerer midtvejsanalysen også, at der er flere positive gevinster for par, der ender på step 2 eller 3.

”Vi har fulgt forældrene gennem indsatserne på step 2 og 3, og de foreløbige resultater peger på, at forældrene oplever en bedre konflikthåndtering, et forbedret forældresamarbejde og en bedre trivsel i parforholdet”, siger Tea Trillingsgaard.

Fælles for både Aarhus Universitet og Center for Familieudvikling gælder det derfor, at vi glæder os til at tilbyde endnu flere borgere adgang til Vores Parforhold og dermed fortsat styrke familiens trivsel.


Læs også

Portræt Johanne Hyldgaard Bach

Et Parfokus kan virkelig hjælpe par

JOHANNE BACH, PARFOKUS VEJLEDER: "Nogle par har givet udtryk for, at det er lidt sært at skulle involvere mig i deres parforhold, når det foregår over en skærm. Dette oplever jeg dog kun er helt i...

Læs mere
Benny Dein portræt

Vi ser, hvor afgørende det er for børnene

BENNY DEIN, FAMILIEKONSULENT IKAST-BRANDE KOMMUNE: "Jeg ser et potentiale i, at sådanne forløb først og fremmest kan være med til at fjerne sten i skoen, dér hvor relationen mellem forældrene ikke fungerer så godt, og hvor...

Læs mere
Mette Bjørnvig

Ting tager tid

Vi er kommet rigtig godt fra start med Vores Parforhold i Mariagerfjord Kommune. Kommunikationsstrategien er implementeret, og bl.a. er der på alle skoler og …

Læs mere

På en ny mission

Vi ved, at det har konsekvenser for børn at leve i et hjem, hvor der er store konflikter imellem forældrene. Det øger risikoen for at udvikle f.eks. angst, depression …

Læs mere

Indsatsen er kommet godt fra start

Det er utroligt opmuntrende for mig at opleve jeres store engagement og faglige dygtighed. Det mærkede jeg på vores ’kick off’ i februar, og det kommer også til udtryk, når …

Læs mere
De fire parforholds-eksperter

GRATIS INSPIRATION

til dit parforhold

Få vores bedste viden og inspiration til, hvad der giver et velfungerende parforhold.

Modtag hver femte dag en spændende mail fra Parguiden. Du kan altid afmelde dig med et enkelt klik. 

Form - Pop-up for Parguiden