For Belinda og Søren Clausager kom tilbuddet om gratis parterapi i Vores Parforhold ”som sendt fra himlen”.
Det sidste halve år har IT-projektleder på Vores Parforhold, Johannes Thomsen, penduleret fast til IT-selskabet Alexandra Instituttet i Aarhus. Her er han sammen med dygtige programmører i gang med at sikre, at systemet bag Vores Parforhold om kort tid står stærkere og mere smidigt end tidligere.
Interview med Johannes Thomsen foretaget af kommunikationsmedarbejder Ellen Nybo
Hvad er det, du er i gang med lige nu sammen med Alexandra Instituttet?
Grundlæggende har vi gang i at videreudvikle platformen bag Vores Parforhold. Man kan sige, at vi startede op med en Golf, og nu gør vi det til en Audi. Konkret handler det om, at systemet skal være meget mere fleksibelt, der skal kunne være mange flere brugere i det, og det skal være nemmere for kommunens ansatte at anvende det.
Hvorfor er der brug for at ”bygge om” i Vores Parforhold?
Det er der for at styrke brugervenligheden og kommunikationen i systemet. Lige nu står der f.eks. ikke så meget om de tilbud, der findes på Step 2 og Step 3, når man som par kommer ind i systemet. Så tilbuddene skal forklares bedre med tekst og video for de par, som bliver sluset ind i Vores Parforhold via f.eks. Par-tjek.
Hvordan kommer vores samarbejdskommuner til at få glæde af den ombygning, der er i gang?
Kommunerne vil også opleve en række forbedringer. Blandt andet får de flere brugeradgange ind i systemet. Lige nu har de kun ét login pr kommune i systemet, men med ombygningen her er det planen, at alle terapeuter skal have deres eget login.
Derudover kommer der et statistik modul, som giver et overblik over hvor mange par, der er i systemet, og hvad deres recovery-rate er – altså hvordan flytter de sig i forhold til partilfredshed hen over deres terapiforløb.
Endelig kommer der også et samtaleskema, som parrene skal udfylde online, inden de møder til parterapi. Der er tale om et kort spørgeskema, der fortæller noget om hvordan parret, har det aktuelt. Det skema lægges online i systemet, så terapeuterne kan tilgå det inden hver terapi.
Hvornår kan vi og brugere af Vores Parforhold se de første resultater af ombygningen?
Vi regner med at være klar til at gå i luften ca. 1. maj. Det vil både slutbrugere og professionelle brugere i systemet kunne mærke.
Hvad er der ellers af fremtidsplaner for systemet bag VP?
Vi vil løbende optimere på systemet, så det bliver så brugervenligt som muligt. Og så drømmer vi da om på den lange bane at have endnu flere tilbud i Vores Parforhold på de forskellige steps.
Hvad har du som IT-projektleder lært af ombygningen?
Jeg har lært, at IT er krævende og tager lang tid, haha. 20% af alle IT-projekter i Danmark går mere end 435% over budget. Det er heldigvis ikke tilfældet for Vores Parforhold, hvorfor vi også er meget taknemmelige for samarbejdet med de dygtige udviklere fra Alexandra Instituttet.
For Belinda og Søren Clausager kom tilbuddet om gratis parterapi i Vores Parforhold ”som sendt fra himlen”.
Sammen med dygtige programmører er vi i gang med at sikre, at systemet bag Vores Parforhold om kort tid står stærkere og mere smidigt end tidligere.
Et igangværende ph.d.-projekt på Aarhus Universitet sætter fokus på hjælp-til-selvhjælp delen af Vores Parforhold.
Center for Familieudvikling og Aarhus Universitet har modtaget endnu en bevilling til Vores Parforhold. Det bringer os et skridt tættere på ambitionen om at hjælpe samtlige danske par.
Janus Lindgaard er familiebehandler i Syddjurs Kommune. Vi har talt med Janus, som oplever, at arbejdet med ’Vores Parforhold’ har gjort ham til en bedre terapeut.
Catrine og Thomas med to børn var allerede flyttet fra hinanden, da de fik hjælp gennem Vores Parforhold. Uden hjælp havde bruddet været permanent, mener de.
To nye kommuner, en sjællands og en jysk, bliver de næste samarbejdspartnere omkring Vores Parforhold. Det en stor glæde, at antallet af partnere vokser.
Hvordan foregår en rådgivning egentlig hos Partelefonen? Nu kan du komme med bag kulissen og få et indblik i telefonrådgivernes arbejde.
På godt et år er podcasten Vores Parforhold blevet afspillet omtrent 35.000 gange, og den afspilles fortsat tusind gange ugentligt. Vært for podcasten, Mattias Stølen Due, ser et stort potentiale.
Som led i forskningen har lektor Tea Trillingsgaard og hendes forskningsenhed opstillet tre hypoteser forud for implementeringen af Vores Parforhold. Hvad går hypoteserne ud på?
JOHANNE BACH, PARFOKUS VEJLEDER: "Nogle par har givet udtryk for, at det er lidt sært at skulle involvere mig i deres parforhold, når det foregår over en skærm. Dette oplever jeg dog kun er helt i...Læs mere
HANNE N. FENTZ, FORSKER PÅ AARHUS UNIVERSITET: "Ud af den gruppe, der får adgang til Step 2, accepterer ca. 40% selv et tilbud, før vi kontakter dem, hvilket tyder på, at de har en motivation for...Læs mere
BENNY DEIN, FAMILIEKONSULENT IKAST-BRANDE KOMMUNE: "Jeg ser et potentiale i, at sådanne forløb først og fremmest kan være med til at fjerne sten i skoen, dér hvor relationen mellem forældrene ikke fungerer så godt, og hvor...Læs mere
Vi er kommet rigtig godt fra start med Vores Parforhold i Mariagerfjord Kommune. Kommunikationsstrategien er implementeret, og bl.a. er der på alle skoler og …
Vi ved, at det har konsekvenser for børn at leve i et hjem, hvor der er store konflikter imellem forældrene. Det øger risikoen for at udvikle f.eks. angst, depression …
Det er utroligt opmuntrende for mig at opleve jeres store engagement og faglige dygtighed. Det mærkede jeg på vores ’kick off’ i februar, og det kommer også til udtryk, når …
Få vores bedste viden om, hvad der giver et velfungerende parforhold. Alt sammen baseret på forskning og mere end 20 års erfaring fra arbejde med par.
Modtag ca. hver femte dag en spændende mail fra Parguiden. Det er helt gratis.
Du kan altid afmelde dig med et enkelt klik.