Ting tager tid

Af Mette Ejby Bjørnvig
Visiterende terapeut og tovholder for indsatsen i Mariagerfjord Kommune

Vi er kommet rigtig godt fra start med Vores Parforhold i Mariagerfjord Kommune. Kommunikationsstrategien er implementeret, og bl.a. er der på alle skoler og daginstitutioner blevet delt flyers ud i barnets garderobe samtidig med markedsføring på kommunikationsplatformen AULA.

Hos os har vi lige nu en del par i et online forløb på step 2, og på step 3 er fire par i et terapeutisk forløb. Således er alle vores fire terapeuter nu i gang, og det er super skønt, for vi har været meget spændte på at afprøve IBCT-metoden. Vi har haft stor fornøjelse af supervision og tilrettelæggelse af det terapeutiske forløb med psykolog Susanne Stilling.

De største udfordringer, vi har haft, er den forventede og klassiske 3xT (Ting Tager Tid), men også at finde lokaler til samtalerne, som både skulle være tilgængelige og kunne skabe et terapeutisk miljø. Der har også vist sig et behov for fællesmøder i gruppen af IBCT-terapeuter, og de møder er nu skemalagt et godt stykke ud i fremtiden.

Rammerne for de terapeutiske samtaler er givet på forhånd, hvad angår tid og sted, og vi har været spændte på, hvordan parrene ville modtage dette. Præmissen er, hvornår terapeuterne har tid, og ikke hvornår parrene ønsker en tid. Det er heldigvis blevet modtaget godt, og alternativet er jo parterapi i privat regi med egen betaling.

Det skal siges, at vi har haft lidt bøvl med IT og hjemmesiden www.voresparforhold.dk, men det er blevet løst på bedste vis. Her vil jeg gerne fremhæve det gode samarbejde med Center for Familieudvikling og særligt projektleder Margit Bartholdy.

Med venlig hilsen
Mette


Læs også

De fire parforholds-eksperter

GRATIS INSPIRATION

til dit parforhold

Få vores bedste viden og inspiration til, hvad der giver et velfungerende parforhold.

Modtag hver femte dag en spændende mail fra Parguiden. Du kan altid afmelde dig med et enkelt klik. 

Form - Pop-up for Parguiden