Catrine og Thomas med to børn var allerede flyttet fra hinanden, da de fik hjælp gennem Vores Parforhold. Uden hjælp havde bruddet været permanent, mener de.
Af Mette Ejby Bjørnvig
Visiterende terapeut og tovholder for indsatsen i Mariagerfjord Kommune
Vi er kommet rigtig godt fra start med Vores Parforhold i Mariagerfjord Kommune. Kommunikationsstrategien er implementeret, og bl.a. er der på alle skoler og daginstitutioner blevet delt flyers ud i barnets garderobe samtidig med markedsføring på kommunikationsplatformen AULA.
Hos os har vi lige nu en del par i et online forløb på step 2, og på step 3 er fire par i et terapeutisk forløb. Således er alle vores fire terapeuter nu i gang, og det er super skønt, for vi har været meget spændte på at afprøve IBCT-metoden. Vi har haft stor fornøjelse af supervision og tilrettelæggelse af det terapeutiske forløb med psykolog Susanne Stilling.
De største udfordringer, vi har haft, er den forventede og klassiske 3xT (Ting Tager Tid), men også at finde lokaler til samtalerne, som både skulle være tilgængelige og kunne skabe et terapeutisk miljø. Der har også vist sig et behov for fællesmøder i gruppen af IBCT-terapeuter, og de møder er nu skemalagt et godt stykke ud i fremtiden.
Rammerne for de terapeutiske samtaler er givet på forhånd, hvad angår tid og sted, og vi har været spændte på, hvordan parrene ville modtage dette. Præmissen er, hvornår terapeuterne har tid, og ikke hvornår parrene ønsker en tid. Det er heldigvis blevet modtaget godt, og alternativet er jo parterapi i privat regi med egen betaling.
Det skal siges, at vi har haft lidt bøvl med IT og hjemmesiden www.voresparforhold.dk, men det er blevet løst på bedste vis. Her vil jeg gerne fremhæve det gode samarbejde med Center for Familieudvikling og særligt projektleder Margit Bartholdy.
Med venlig hilsen
Mette
Catrine og Thomas med to børn var allerede flyttet fra hinanden, da de fik hjælp gennem Vores Parforhold. Uden hjælp havde bruddet været permanent, mener de.
To nye kommuner, en sjællands og en jysk, bliver de næste samarbejdspartnere omkring Vores Parforhold. Det en stor glæde, at antallet af partnere vokser.
Hvordan foregår en rådgivning egentlig hos Partelefonen? Nu kan du komme med bag kulissen og få et indblik i telefonrådgivernes arbejde.
På godt et år er podcasten Vores Parforhold blevet afspillet omtrent 35.000 gange, og den afspilles fortsat tusind gange ugentligt. Vært for podcasten, Mattias Stølen Due, ser et stort potentiale.
Som led i forskningen har lektor Tea Trillingsgaard og hendes forskningsenhed opstillet tre hypoteser forud for implementeringen af Vores Parforhold. Hvad går hypoteserne ud på?
JOHANNE BACH, PARFOKUS VEJLEDER: "Nogle par har givet udtryk for, at det er lidt sært at skulle involvere mig i deres parforhold, når det foregår over en skærm. Dette oplever jeg dog kun er helt i...
HANNE N. FENTZ, FORSKER PÅ AARHUS UNIVERSITET: "Ud af den gruppe, der får adgang til Step 2, accepterer ca. 40% selv et tilbud, før vi kontakter dem, hvilket tyder på, at de har en motivation for...
BENNY DEIN, FAMILIEKONSULENT IKAST-BRANDE KOMMUNE: "Jeg ser et potentiale i, at sådanne forløb først og fremmest kan være med til at fjerne sten i skoen, dér hvor relationen mellem forældrene ikke fungerer så godt, og hvor...
Vi er kommet rigtig godt fra start med Vores Parforhold i Mariagerfjord Kommune. Kommunikationsstrategien er implementeret, og bl.a. er der på alle skoler og …
Vi ved, at det har konsekvenser for børn at leve i et hjem, hvor der er store konflikter imellem forældrene. Det øger risikoen for at udvikle f.eks. angst, depression …
Det er utroligt opmuntrende for mig at opleve jeres store engagement og faglige dygtighed. Det mærkede jeg på vores ’kick off’ i februar, og det kommer også til udtryk, når …
Få gratis vores bedste viden og inspiration til, hvad der giver et velfungerende parforhold.
Modtag ca. hver femte dag en spændende mail fra Parguiden. Du kan altid afmelde dig med et enkelt klik.